23 May 2012

TAKDE TAJUK



Aci tak tajuk macam tu?
kikikikiki.... memang tak tau nak letak tajuk ape.. hahah..
semalam cuti.. sebab bs sakinah mintak cuti.. dia ada treatment kat hukm..
seharian dengan anak adalah seperti mimpi..
suka dan pening.. hahaha...
dah beso kan anak dara tu..
menjerit je keje... nak terkucil pun dia nak menjerit..
nak kita ade depan mata 24/7..
mandi pun kena main cak-cak.. sungguh bahagia.. hahahhaha...

malam tadi sakinah jatuh katil..
1st time sepanjang 10bulan..
hadiah harijadi dia yang ke 10bulan..
hmmm.... merah la jugak muka belah kanan dia..
tapi kejap je.. gosok2 sket sambil selawat..
pelok2.. tepuk2.. ok dah..
aku pun taktau nak kata ape bila dia jatuh..
banyak perkara yang selalu kitorang buat tapi malam tadi tak buat..
contoh.. kalau tinggal dia.. mesti kitorang buat kubu bantal..
pastu letak tilam kat bawah..
kitorang memang kerap jenguk dia kat bilik..
tapi tu lah bila nak jadi tu.. jadi jugaklah kan..
rasanye baru je jenguk dia..
tetiba je dengar dia meraung..
memang tak terkata dah!
ayah dia la yang paling panik..
sebab aku memang set dah.. kalau jadi apape..
anak jatuh ke ape ke.. 1st.. relax..
sambil tu fikir! fikir! fikir! ape yang patut buat dulu.
tenangkan anak yang dah tentu menangis terkejut tu kan...
peluk.. usap2.. sambil tu.. gosok2 bahagian yang dia jatuh tu..
sambil selawat dengan cakap2 dengan anak dalam nada yang tenang..
sebab bagi aku yang penting bagi dia benti nangis dulu..
kalau dia terus nangis... kompom kita yang relax ni pun akan nangis.. gagaga...
kalau dia terus nangis memang kompom dia akan muntah sebab angin banyak masuk perut..
tu doktor yang kata.. lagi doktor kata kalau dia tak muntah.. takde tanda lebam..
aktif.. pergerakan dia macam biasa.. so.. kira ok...
pemerhatian adalah dalam tempoh 3 hari..
hmmmm  *tarik nafasss.... hembuuusss....*


ok. sambung.


lately ni takde gambo laaaaa....
so, nyembang je la kita ye...
hmmm.... Alhamdulillah pagi ni dah gaji...
Syukur dengan rezeki yang ada... $ $ $....
terus pikir nak shopping ape.. boleh? hahahahha...
tak la.... memula skali pepagi adalah bayo bil astro..
klik ujung jari je.. hihih... settled. lega.
kedua.. ngadap fb and cuci mata kat baju2 skirt2 si tecik..
geraaaammmm je aku tengok...
sambil online.. sambil angkat tepon..
sambil online.. sedut air.. nyembang..
makan.. huiihhh... bahagia idup..
bos takde.. outstation.. pepagi dah membizi..
setelkan hal bos.. sian bos ai.. nak outstation kul 9pg plannye..
jadi kul 10pg++ baru gi.. banyak sangat menda nak kena buat..
takpe la.. yang penting, sekarang beliau takde.. hahahha...

petang ni nak gi MV.. wahhhh.... matiklah..
baru 1st time nak gi event kecoh sampai berminggu-minggu..
padahal bukan dapat invitation punggg... ngendeng ngan abg je..
hahahhaha... mak nebes tau.. tak penah terjebak lagi menda2 ni..
baru nak blajo..
ohhh.... semalam tengok NN dah masuk seketul BE...
yeay!!!! love u NN... meh la lagi...
lagi la ai semangat tau nak gi malam ni..
tima kasih muah! muah! to en.sOmi sebab bagi kebenaran gi malam ni..
harap-harap sakinah memberi kerjasama yang baik kat ayah dia nanti..

ok lah... minggu lepas aku ade create kan blog untuk 2 orang member ofis..
dah lama diorang buat blog tapi takde sape encourage..
so, sebagai seorang yang blog untuk kepuasan diri sendiri..
aku pun buatkanlah untuk diorang...
gi la jenguk.. jadi follower diorang untuk kasik semangat..
baru ade satu entry je memasing.. tapi tu la... kita sesama kawan..
kasik semangat semoga diorang rajin update dengan adenye ramai follower..
boleh tengok >>  umminurhudastory.blogspot.com  dengan
  >>  faraziana.blogspot.com

tata.



.

2 comments:

  1. amik gambo byk2 pastu esk pepagi bute masuk opis sile haplod yer heheheheheheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. doakan saya rajin. hahhahahahhaha....

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...