03 August 2015

Happy 4th Birthday Nur Sakinah !!!


Maaf ye anak..
Omak demam denggi time 22 Julai 2015
Tapi ibu tak lupa.. hihih....







Kakak Nur!!!!!!Happy Birthday Kakak..
Ibu, Ayah, Adik..semua2 saaaayang Kakak banyak-banyak... Untuk Kakak, 
ibu nk bgtau yg hobi kakak ialah MENANGIS....ya ampuunnnn...... 
*emotion picit kepala juta2 kali + keluar asap kt hidung bilion2 kali + petir sabung menyabung*

perkara yangg ibu dengan ayah memang tak paham kenapa kakak perlu menangis..erghhhhh..nangis, nangis, nangis...ohh nk susu..nangis, nangis, nangis..ohh nk tdo..nangis, nangis, nangis..ohh ok, sekarang ibu plak yang nangis...

well...cemane2 pun ibu ayah tetap sayang kakak banyak-banyak..
kakak anak sulung kami, yang bawa banyak perubahan dalam hidup kami termasuk opah dgn tokwan jugak opah zaimah.. 
tima kasih kakak sbb selaluuuuu protect adik...
kakak good..kakak suka school..kakak suka solat.. 
ibu ayah doakan kakak menjadi ank yg solehah dan mendapat kebaikan dunia akhirat.. ๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹







semalam.... 2 Ogos 2015...
kakak tindik telinga...atas permintaan kakak..
ibu nervous sebab tau nanti kakak sakit..
walaupun kakak excited sangat...
kelakar pun ada... hahaha...
sian kakak sakit.... ayah pun marah ibu sebab bagi kakak sakit...
tapi itulah perempuan...
perlu sakit untuk menjadi perempuan....
sakit tu yang akan menjadikan kakak wanita tabah besar nanti..
banyak lagi yang kakak perlu tempuhi...
kuatkan semangat ye kakak...
kakak perlu menjadi kuat...
perempuan perlu kuat dalaman untuk menjadi ibu suatu hari nanti..

bunyi over kan kakak...
kakak baru 4 tahun..
hahahahahhahahahahhaha....

#typicalmakmak
#iloveyoulaaahhhh


.

13 July 2015

HAPPY BIRTHDAY KE 2 MUHAMMAD MUAZ !!


Alhamdulillah.....
Terima Kasih ALLAH utk 2 thn ini...Terima Kasih ALLAH utk kurniaan ini...


Utk Muhammad Muaz Bin Mohd Zaki.. Ibu, Ayah dgn Kakak Nur sayaaannggg Muaz banyak2..


Walaupun..Muaz suka mintak dukung terutama time ibu masak..pastu kakak dtg kacau kt dapur sbb xde kwn..last2 bergaduh sbb memporak perandakan dapur time ibu masak..lalu, ayah serabut dan ibu xyah masak.. (eh, mcm best je part ni.. :P) 


Walaupun...Muaz suka berebut barang dgn kakak sampai kakak nangis meraung2..kalau adik xnk beralah, berlaku kejadian jerit pekik, cubit mubit dan kejar mengejar yg mana ibu selalu biar dan pantau je pengakhirannya..hahaha....selalunya adik akan bg jgk brng tu kt kakak bila mintak dgn baik dan bodek..hihihii...nampak tak? sbnrnya dia ni saje suka menyakat kakak je?? (emotion picit kepala)


Walaupun...Muaz pantang tgk ibu baring, lajuuu je nk mintak susu (bfeed) sampai kdng2 ibu giveup nk teruskan bfeed (huwaaa....sorry adik)..tp ibu tau ibu akan rindui moment2 ni....huhuhuuu... 
Walaupun...itu ini dan mcm2 lg pun..pun... (insert emotion picit kepala lagi dan lagiiii) erghhhh.... 

TAPI


Muaz xkedekut cium, friendly dan happy cheeky boy sampai ibu, ayah, kakak, opah, achu, mak ilah geramm nk picit2 je muka dia tu.....hahahhaa.... 


WeLOVEu muhammad muaz..

Ibu doakan muhammad muaz...menjadi anak yg soleh dan taat agama..
ibu dan ayah ikhlas menjaga muhammad muaz LILLAHI TA'ALA...

 ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’œ๐Ÿ’–๐Ÿ’‹๐Ÿ’‹    13.07.2015






tima kasih achu for the present..
fire! fire! 


.

23 June 2015

ASSALAMUALAIKUM | JUN 2015

Allahu....
Rindunya tak terkata..
Tiba-tiba pulak harini terasa nak bukak blog sendiri..
Hari-hari blogwalking blog orang je..
Rinduuuuu......

Baca last post..
Terus senyum sendiri..
Perihal anak-anak..
Kihkihkih...anak-anak okehhhh...
Hadoiiii...

Diorang la madu..
Diorang la racun..
Diorang la bunga..
Diorang la nestapa..
eh
macam tak kena..
hahahahha...

Seribu satu cerita kalau nak bukak hal anak-anak ni..
Dah besar dah diorang..
Terima Kasih ALLAH..
Kurniakan anak syurga yang membahagiakan..
Terima Kasih ALLAH...
Beri pinjam tenaga yang sungguh superb
untuk jaga diorang

Allahu...Allahu...

Rindu anak..








Love u sayang!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...