28 May 2012

NUR SAKINAH'S FIRST SKETCH BOOK



atas dorongan dan panduan daripada umminurhuda...


waktu rehat jumaat lepas terus aku semangat nak belikan semua di atas..
^_^

memang pakar psycologi kanak-kanak pun galakkan anak-anak 'menconteng' untuk membantu perkembangan minda mereka... ehem! ibu yang semangat lebih ni...!!
ohh yerr... pencil colour tu aku beli yang jumbo saiz.. sesuai untuk tangan yang tecik tomey macam baby tu.. so.. jomlah kita tengok 1st impression sakinah dengan benda baru ni...  >_<


memang sakinah super eksaited!


masuk mulut tu dah tentu..
mungkin sebab ade rasa 'ingin tahu'.. walaupuuuunnnn... +_+


amik satu... 


belek setiap inci pencil colour tu..


campak yang tadi.. amik plak yang lain..
amik lagi... campak lagi.. hahhaha... 
pastu pening tak tau nak pegang yang mana..


untuk kali pertama ni... sakinah tak pandai betul-betul pegang pensel tu lagi..
nak sketch pun blum betul-betul terletak pensel tu..
so, dia macam ketuk-ketuk je pensel tu kat drawing block..
ade gak macam dia nak letak then tarik pensel tu macam buat garisan.. tapi tak berapa boleh lagi.. so, paling senang.. dia ketuk-ketuk je.. suka aku tengok.. sebab dia semangat.. hahahha...

tapi macam biasa.. budak-budak besar ni kan cepat boring.. dalam seploh minit macam tu.. dia dah 'makan' pensel tu.. huahaaiiiii..... so, ibu terus simpan semua tu.. cuma lepas tu bila sakinah nampak drawing block tu.. dia macam mencari pensel.. bila tak jumpa pensil.. tangan dia je gerak-gerak macam menconteng tu.. hihihihi.. so, the good thing.. sakinah tahu.. drawing block = pensil = drawing.. wiiiiiiiiiiiiiii.........  ^_^






.

2 comments:

  1. tak sabar nyer nak beli kan utk rania jugak

    ReplyDelete
  2. whooaaa... alat bantu mengajar dah nie....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...