24 November 2010

sambungan kekurang rajinan

semalam memang aku kurang rajin abes! huhuhuu... sebenarnye badan aku ni haa, lemah ya hamat. siang aku boleh bertahan lagi . . . tapi bila dah petang, memang dah sampai max dah. dah takleh watpe dah. macam tau2 je badan aku ni kan . . . time keje, badan kasi ok tapi bila balik keje, teruusssss . . . ohhh.. lembik! macam automatik set la pulak ko ni puan badan ye. macam petang semalam, jam 5 je aku dah toing toing dah kepala nieh. tapi, tahannn . . . rilex . . . jangan layan . . . macam2 aku cakap kat minda aku untuk bertahan. balik keje aku singgah giant jap beli gula susu untuk pantri opis. tu pun  jalan laju2. cepat setel. cepat masuk keta. cepat dapat duduk. yup! aku tak leh berdiri lame sekarang nieh. aku cepat letih. bila letih abes la, semua benda pun aku jadi tak larat. huurrmmpp . . . memang normal awal pregnent macam ni ek?

lagi pulak semalam lepas beli barang semua, kitorang singgah pasar malam. aku nak bihun sup. selalunye bila pasar malam ni, walaupun just nak beli bihun sup, aku akan kasi tawaf satu round, barulah balik umah. tapi kali ni . . . "abang, abang turun sorang ye, saya tunggu dalam keta je" sebab? kepala aku dah berat ya hamat. rase nak hantok2 je kat cermin keta tu. huuihhhh . . . tak leh nak bayang macamane dah. sampai umah je aku terusss mandi. sebab kalau tangguh2 mau sampai pagi aku tak mandi. terbaringggg je. lepas mandi, makan. lepas makan, solat maghrib. time tu memang aku nanges. tak tahan weiiii . . . lepas solat je aku tak tunggu dah, terus masuk bilik. tidoooo . . . ape yang jadi keliling pun aku tak tau. aku sedar2 gitu je bila terdengar bunyi or apape. lepas tu sambung tido balik sampaiiiiii la kul 4.19am tadi aku terjaga. en.sOmi pun terjaga. pastu beliau ingatkan aku solat isyak. aku pun laju je bangun. lepas solat, aku macam . . . errrrr . . . abang, lapo la . . . . huuuuuuuuuuu . . . macamane? aku pun bangun panaskan air, bancuh radix sorang2. korang tau . . . aku segar giler time ni hokey . . . . . sampai sekarang ni dah kul 6 lebih pun aku segar gak. cemane? pandai kan badan aku set? hahahhaha. takpe2 aku redha macam ni. cuma aku selalu doa en.sOmi tabah menghadapi isterinya yang lain daripada yang lain nieh. hahahha.

ok, pagi ni aku nak gi klinik kesihatan kajang nak buat buku merah. ada orang kata tunggu 3 bulan baru buat. tapi k.ita (akak opis aku yang jugak pregnent sama macam aku, beza 4 hari je.hahhaha.tidak. kami tidak merancang bersama yerr..) ok. k.ita kata dah boleh buat dah. dia pun pegi gak pagi ni. aku follow je la . . . sementara tuan bOs takde lagi minggu ni baik aku setelkan semua urusan aku kan . . .

hmm . . . ok, doakan keselamatan & kesejahteraan aku ye.  ^_^
.
.
.

7 comments:

  1. baik puan mar.. elok2.. :)

    ReplyDelete
  2. Hurmmm... nampaknya perubahan hormon badan dah nampak yea.... arap2 tak teruk kena morning sickness....

    ReplyDelete
  3. en.kid : sila doakan lagi ye. tima kasih.

    en.hazman : morning sickness tade. tapi night sickness. huihhh . . . memang terbaringgggg jee . . . .

    ReplyDelete
  4. wah!!!tahniah!!jaga bby molek2 ek..
    pastu...jgn wat keje teruk2...

    ReplyDelete
  5. suria : tq... ^_^

    fendy : yup. 1st pregnant. tu yang orang soh watpe, buat je.. still ini blurr...wakakakak....

    ReplyDelete
  6. haha..1st preg mmg biase laa..prbhn horman bdn yg mndadak..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...