16 June 2011

Menghitung hari . . .



menghitung hari . . .




hari-hari dok tengok gambo week by week pregnancy ni . . . atas ni la gambaran kandungan di minggu ke 35 . . . huihhh . . .  sian aku kan . . . baru 35 minggu pun dah asyik dok kira hari. eh tak. aku lagi suka kira minggu. nampak best sikit. setiap kali ada pergerakan dalam perot ni mesti aku sedaya upaya bayangkan gambo ni . . . hihi... saje nak agak part mana yang bergerak tu . . . haha . dan kebanyakkannye adalah part kaki tu. ohhh . . . menendang je anak ibu ni yer . . . kak fiza oficemate aku kata anak aku ni tinggi kot... tu yang selalu rasa kaki dia tu... hahahahaha... sah anak aku ni rajin excersice kat dalam ni.. hahaha...

kalau kat umah aku suka suruh en.sOmi pegang perot bila mengeras tu. mesti beliau akan kata, uihhhhh...... kerasnye! tulang dia la ni kan??  hahaha... aku bukan ape, suka nak en.sOmi yang pegang, urut-urut, gosok-gosok bila baby mengeras sebab bila tangan en.sOmi yang buat semua tu... memang cepat je dia 'lembut' balik.. ce kalau aku... banyak btol tindak balas dia... aku gosok-gosok tu memang la dia akan lembut balik cuma lambat... kalau en.sOmi buat sekali dah lembut, dengan aku mesti aku kena banyak kali... kejap kang kanan, kejap kang kiri, pastu ketengah pulak.. sampai aku dah pelik-pelik tergelak-gelak dengan 'perangai' dia, pastu zikir-zikir sikit  baru la ok... saje tau nak manja lebih... hahaha!

alhamdulillah, dah tak rasa dah yang memulas-mulas nak terberak macam ritu... cuma ke aktif an tu memang bertambah la... sampai ada ketika aku macam..... hurrmmmm cepat la tiba hari..... rasa macam..... errrrr lama gak aku peknen ni.... hahahhahahaha.... mental lemah betol aku ni... orang lain peknen elok je... hahaha!

ada gak kadang-kadang rasa macam nak cuti awal je... tapi kang bila dok umah aku rasa lagi la lemau. baik keje je. paling tak larat pun, boleh gi rehat kat surau. pastu apape jadi, boleh sok sek sok sek ngan orang sekeliling.. kalau dok umah, aku nak sok sek ngan saper?? nak wat keje umah pun bukan larat sangat dah... sah-sah la asyik membuteeeee je kalau dok umah.. huahahahahaha...

oyye.. citer pasal jantina ni.... setakat ni dah 2 kali scan, doktor kata..... macam gugurl... pink kata ko....
tapiiiii...... daripada test-test yang aku dah buat sendiri (mengikut kata/kepercayaa orang sana, orang sini)... hasilnyer adalah meng kelakar kan... hahahhahaha.... memang kelakar gilerrr.... !!!
so, kekdahnyer... semua itu tidak boleh dipercayai yerrrrr..... kalau ada sesape yang buat tu dan ia menjadi.. tu semua adalah kebetulan semata-mata... hahaha!

** ada sesape yang percaya lenggang perot untuk tau jantina tak? huhu..





** ohhyeee (lagi) TAHNIAH kat kawan politeknik aku, ATIE.... dah selamat bersalin dah dalam 2 minggu lepas tak silap aku.. dapat baby boy... nama aku dah luper.. (eh, ke aku taktau?? haha!)  dulu wedding aku hubby dia yang jadi photographer.. tahniah yer korang, ATIE & SHAHRIM !!

lagi sorang, kawan MUC aku... AUNI AHMAD yang baru bersalin ahad lepas.. baby boy jugak..... nama baby adalah sedap! Muhd Umar Thaqif... uihhh... nama Umar tu aku memang reserve untuk nama anak aku yang seterusnya.. (tak hagak2 dah ada nama anak seterusnya.. haha!) tapi Auni dah amik dulu... hurrmmm takpe, memang dah lame set tu nama anak yang seterusnya (Insyaallah)...

nama anak sekarang?? dah ada dah... untuk gugurl ada.. untuk boboy pun ada... kita tunggu sape yang kuar yer... hihihi.... *tetiba rasa tak sabo*   ^_^

ehhhh ada lagi sorang... si BALKISH... kawan MUC jugak. tapi dia dah lama bersalin la... dah abes pantang pun... cuma still dalam cuti 90 hari... balkish dapat baby boy jugakkkk.... Muhd Irsyad Iddin... huihhhh.... semua nama dasyat-dasyat dan semua adalah LELAKI. tiga-tiga orang adalah sebaya aku dan tiga-tiga dapat anak LELAKI. diulangi, LELAKI yerpppp.... huahahahhaahhaa.... cemane??

yang pasti, nama bakal anak kitorang nanti adalah seketul je. eh tak... dua ketul termasuk nama Muhammad / Nur... so, agak-agak sape yang kuar ek?? Muhammad ****   ke Nur *******  ???  muahahahhahaha......








# sekian entry yang awalnyer citer pasal peknen dan akhirnya citer pasal nama anak. ampun. #


.
.

3 comments:

  1. jangan fikir sangat.. yang penting, kesihatan kena jaga.. hati2 masuk toilet,
    jalan licin.. orait...
    Panggilan Temusiasat | JPJ Tak jadi SAMAN Aku RM50...

    ReplyDelete
  2. Yeah....kesihatan itu amat penting....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...