06 May 2011

Our 1st Anniversary @ 30.04.2011

SABTU (30.04.2011)


ehemm.. ehemm... kalau tahun lepas kan... tarikh 30 april ni adalah hari jumaat... di waktu pagi aku adalah rileks tapi bila membawa ke petang... aku udah sibuk mau bersiap-siap mau jadik isteri orang! hik. hik. hik. Beza ngan tahun ini, aku taklah sibuk lagi... sangatttttt lah rileksnye... ye la, semalamnye kan dah balik lambat sebab gi tengok tatu show tu... hahaha...

 Bangun pagi adalah dengan senyuman dan kesyukuran yang teramat sangat. Perasaan? Syukur.... Alhamdulillah... bila disebut 'setahun' memang kita akan rasa 'ooo.... lama dah tu... setahun....' tapi bagi aku ni, aku rasa macam....... hah???!!! setahun dah kita kawen?? rasa macam dalam mood honeymoon je lagi.... =_=' ... (tibe-tibe mata tengok perot.. terus macam errrr.... cemana perot ni membeso? hahahahha....).



Sebenarnye perasan gak date ni sejak 2 bulan lepas.. tapi sebab lagi 2 bulan kan.. so, rileks je la... tapi bila dah dekat-dekat ni langsung terlupaan sampai hari jumaat tu baru teringat.. eh.. eh.. esok 1st year anniversary kita la !! hahaha... (ni la akibat hari-hari pun bercinta.. bueekkk....).




Hari sabtu ni jugak en.sOmi adalah bekerja standby 24 jam.. so, tiada sambutan apape.. Sangat mencukupi dengan ucapan dalam senyuman pun dah cukup cukup cukuppp membahagiakan... =)  i love you dear!


 
ohhh... ni adiah anniversary ..
Astro Installation di rumah... romantik tak?????

Sebenarnye kitorang dok umah ni start Jan 2011.  Sebelum ni sewa umah pangsapuri and owner umah tu memang dah siap pasang astro kat umah dia.. so, bila masuk umah ni kenalah pasang baru kan... tapinya tak pasang-pasang sejak masuk sebab time awal-awal pindah tu aku tengah mabuk gilerrrr... memang tak heran tibi langsung. bila dah sihat plak, kitorang dok cari yang pakej offer 'free installation' yang selalu ada kat giant/tesco tu.. tapi tak jumpa-jumpa.. bila tak jumpa, tangguh la pasang astro.. sebabkan rasa tak penting sangat lagi.. (dasyat ok kitorang, 4 bulan tengok tibi bintik.. tak clear.. tapi rilekssss je...). 

cincin silver : bercinta
cincin belah rotan : merisik
cincin batu : bertunang


Cuma bila 2 minggu lepas bila mak ayah selalu lepak umah, rasa macam tak best pulak bukak tibi tengok gambo bintik-bintik.. kalau setakat aku ngan en.sOmi, tak kesah punn... tapi bila tetamu tu, rasa segan la pulokkkk... tu yang terus daftar je la walaupun fee dia adalah RM199.  Nak pulak sekarang tengah on Maharajalawak kan... so, terus je la amik pakej mustika... hihihi... Ngam-ngam pulak orang astro tu datang pasang Sabtu tu... macam tau-tau je.. hahaha... so, aku cakap kat en.sOmi ni 'adiah' anniversary aku kat dia sebab aku yang bayar fee astro ni.. aci tak? hahahahhahahahaha....


So, sempena 1st annyversary ni... aku berdoa semoga....

1) Kami lebih bahagia
2) Kami lebih bersabar
3) Kami diberi lebih rezeki yang berkat
4) Anak yang bakal lahir ni menjadi anak yang soleh/solehan, mentaati Allah & kedua ibu bapanya...
5) Jodoh kami berpanjangan hingga ke akhir hayat
6) Semua-semua doa / permintaan yang baik-baik kami dimakbulkan...

Macam yang aku cakap tadi.. tiada sambutan... tiada hadiah.. aku pun dok umah sensorang je hari Sabtu tu... memang aku sengaja set mind taknak ada apape sambutan or apape.. cuma mak ayah adik abang ngah dan akak ipar jer yang wish thru sms.. THANKS yayang semua !!!


To en.sOmi... MOHD ZAKI BIN TAHARIM ...
THANKS for everything.... saya takmau apape pun..... cukup la sekadar abang yang sentiasa berada disisi saya dalam ape jugak keadaan dan jugak menerima baik buruk saya seadanya tanpa membandingkan dengan orang lain....



Terima kasih sebab banyak bersabar dengan setiap tingkah laku & karenah saya... Terima kasih sebab sejak peknen ni abang banyak tolong saya buat kerja rumah.. tolong urut kaki saya time lenguh-lenguh.. tolong gosok baju keja saya bila saya tak tahan berdiri lama.. ehhh... macam-macam lagi la.... (^_^)  ohh... tima kasih jugak sebab selalu usik-usik saya.. selalu kutuk-kutuk saya.. selalu main-mainkankan saya dan jugak selalu buli-buli saya... (grrrr...)

time ni status kitorang adalah bertunang.
aku join function abg chaq theme koboi.
excited ok dapat jumpa lama-lama. hahhahaha....

Aku ni kan... selalu bila dok berdua tengok tibi ke.. takpun time dalam keta nak kemana-mana ke... selalu tengok muka en.sOmi lama-lama sambil berpikir macam-macam sampai la dapat jelingan maut daripada en.sOmi.. hahahhahaa.... en.sOmi cukup marah kalau macam tu... aku bukan ape, bila aku tengok muka en.sOmi aku rasa macam tak caya je aku dah ada suami... (boleh tak?) hahahhahaha.... siyes.. selalunye situasi ni aku feel bila baca novel jerr.. tapi sekarang benda tu semua depan mata.. sampai sekarang pun bila orang tanya/sembang-sembang pasal suami, aku join la jugak tapi aku rase macam sembang pasal pakwe je.. kira kalau orang tanya cemana feel bila dah kawen, aku pun tak tau nak cakap macamane... macam sekarang ni dah peknen pun bila orang tanya ape feel peknen.. aku pun blur tak tau nak describe. hahahhahaha... masalah betol aku ni kan... kadang-kadang kan, ada masa aku termenung pastu tersenyum-senyum sebab tetiba je rasa... eh, aku ni macam dalam novel la... errrrkkk.... (ehhhhh.... jangan pelik ehh... bukan aku sorang je macam ni.. *ye ke?).

ohh... ketahuan sudah pekerjaan en.sOmi.. huhu..
ni gambo tahun 2007. baru nak kenal hai.. hai.. nak ngorat boleh?
susah tau nak amik gambo ni.
aku rileks je. excited. tapi beliau nak senyum pun macam nak cover takut emas dalam mulut tu jatuh. hahahahhahaha.....


en.sOmi selalu pesan.... 
  • senjata orang mukmin ialah DOA.
  • sentiasa ingat yang dia sayang aku, dan aku pun sayang dia
  • sentiasa ingat yang dia percaya aku, dan aku pun percaya dia
  • sentiasa cakap ALHAMDULILLAH.. bersyukur tiap kali rasa gembira + suka + puas hati + kenyang + dapat gaji
  • selalu ingat! bila kita nak sesuatu, tapi tak dapat.. kena redha sebab tu maknanya BUKAN REZEKI kita... jangan nak merungut or bandingkan dengan orang lain...   
aku pulak ....
  • biasakan lidah ni untuk ucapkan TERIMA KASIH untuk apape je
  • sentiasa bersederhana
  • menerima & memberi tanpa berkira
  • banyak bersabar
  • tak bandingkan keluarga kita dengan orang lain...
Aku selaluuuuuuuuu.......................... kutuk en.sOmi tak romantik. hahahhahahahhaha..... (memang ok. nanti alasan dia... malu la nak macam tu.. malu la nak macam ni... grrrr....) Takpe la.... aku tak heran pun beliau romantik ke tak... yang penting, dia selalu ngan aku jerrr.... hihihi...

Tapi kan........ tetiba kan........................ Sabtu petang anniversary tu kan................... macam biasa en.sOmi balik umah kejap nak makan.... time tu aku kat dapur basuh pinggan kotttt... tetiba kan.... en.sOmi datang tanya-tanya macam 'eh, baru terperasan' ayang, arini anniversary kita kan??  yang aku ni time beliau tanya tu, aku dah nak hangen majok-majok sket-sket sebab baruuuu je pagi tadi aku excited, suka-suka, gumbira-gumbira, aku wish ko, ko wish aku 'HAPPY ANNIVERSARY !!! i love you !!!' tapi ni baru bape jam dah tanya balik. Apehal kan??

Tapi aku cover la.. tamau spoil mood hari tu.. so, aku cakap je ye laa....... tapi terus je wat keje, tak pandang muka beliau punggg..... Pastu kan tanpa rasa bersalah, en.sOmi terus je wish 'HAPPY ANNIVERSARY' !!! dengan muka senyum-senyum gumbira.. Yang aku ni pun, senyum-senyum gumbira jugaklah (padahal dalam hati terbakor gilakkss).. aku just pikir, ye la... tak kan nak spoil mood pulak kan.. dah la en.sOmi baru balik keje.. letih sangat kot... tu yang ingat-ingat lupe tu.. =_=

So, aku pun pusing la pandang beliau yang tersenyum-senyum itu sambil aku sedaya upaya paksa otak aku untuk 'senyum' 'senyum' senyum'... Ikut perangai aku, lepas senyum tu aku akan terus jalan je tinggalkan tempat tu... Ye laa... kan orang kata, if kita marah dalam keadaan berdiri, gi duduk... if marah dalam keadaan duduk, bangun berdiri.. takpun paling senang, 'keluar' dari situasi tu...

Bila aku jalan kedepan je... en.sOmi halang and ..............................................................


Ta daaaa ~ ~ ~

errr..... malu ohhhhh........
terus aku tekup muka aku kat badan beliau sebab nak cover muka.. tak tau nak wat reaction muka macamana.. huahahahhahaha.... (kejadian adalah di dapur). kaku okeh... siyes aku tatau nak react cemana.. nak senyum ke.. nak horeayy ke... nak cium-cium bunga tu sambil feel, ohh wanginye.... macam dalam tivi tu ke... nak apape je la! (memang 1st time kot situation macamni) last-last aku tenung je bunga tu dalam senyuman... hahahhahahahahahaha..... romantik ke tak romantik??

tapi kejap je macam tu.. sebab lepas tu kan aku gelak beso sambil muka pelik giler... sebabnyer memang tak tercapai dek akalku macamana tetiba laki aku yang memang out benda-bend gini tu boleh beli bunga.. hahahhaha....

Ok. Sudah. Berhenti ketawa. Sekian, wassalam. * Sebab aku dah malu. *



&



=


^_^



doakan keharmonian kami yerrr....  =)
.



1 comment:

  1. Hahaahaha...... malu tapi happy okey la tue.... ngeee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...