05 April 2011

tugas selepas pulang dari kerja

1)   abes kerja je terusssssss balik kajang.

tadi mak tepon...

tuttt... tutttttttt...... tuttt.... tuutttttttt.............

aku : hello?
mak : helloooo..... banyak keje ke??? mak tepon tak angkat punnn....
aku : orang belum pencen lagi... kena la keje... wakakkakaakka....
mak : hahahhahahhahhaa... ooo... perli yeee....
aku : hahhahahaa... betol ape.......
mak : ni mak masak pengat pisang... meh la datang makan...
aku : (dalam hati : err... ni bermakna aku balik keje kena terus gerak balik kajang.. nape la mak tak masak weekend sajer.. panjang sket masa nak lepak..hurrmmm...)  <<< dalam hati sajer yer >>>  dimulut ... 'pengat pisang?? sape bagi??'
mak : orang depan tu.. bagi pisang tanduk.. dah masak sangat.. tu yang buat pengat tu.. mari ler makan... ilham ade ni...
aku : (dalam hati : ni mesti sebab dah seminggu aku tak balik kajang, so kira aku kena balik jugak la ni... kalau tak.......................... mau merajok karang ni.... durhaka. durhaka. hua hua hua....)  dimulut : haaaa.... ok.. tengok la petang karang.. tak berani janji.. karang zaki ada keja karang, kempunan plak... hihi...
mak : ye..... ok..... kalau sempat datang la.... ilham ada... dok okk ekk okk ekk ni... malas nak meniarap.. hahahhahahahah... (anak sape la tu yerrr???)
aku : orait.....


2)  balik dari kajang teruusssss gi putrajaya lak..

tutttt.... tuttttttttt......... tuttt.... tutttttttt..........

aku : kish, ko jadik ke balik taiping rabu ni?
balkish : jadi.. kalau anak aku tak kuar malam or esok.. petang esok gak aku balik taiping.
aku : waaaaaaaaa..................  T_T  abes, *barang.itu macamana??
balkish : sukahati ko la... ikut masa ko...
aku : aduhai... arini aku kena balik kajang plak... mau kempunan meleleh-leleh airliur aku ni......... T_T
balkish : huhuhu.... takpe, aku abes pantang bln 5...
aku : huuihhh... ko abes pantang tu bersamaan dengan aku kena get ready untuk pantang.. hihihi..
balkish : hahhahaa... abes cemane?
aku : aku amik esok la.
balkish : ok jer.
aku : ehhhh...... esok laki aku keje 24 jam la plakkkkkk......... aduhai.... (dugaan ok, nak dapat mendalah niii....) hurrmmm..... ok la, if malam ni gak aku datang amik, ok ke? tapi lambat sket la...
balkish : aku ok jerrrr......
aku : ke malam ni ko admit???? huahuahua...
balkish : lagi aku sokaaa.... hahahhahaha....
aku : hahahhhahaha... ok. jap g aku jampi air bagi ko banak malam ni.. hahahhaha....
balkish : siot kooo.....
aku : hahahhahaha.... ok la.. apape nanti aku tepon ko..
balkish : orait....

(haaaaa...... bih kurang la perbualan aku ngan balkish untuk dapatkan barang.itu. waaaaaaaa.......... memang dugaan ok... bukan senang nak dapatkan mendalah tu... *apakah barang.itu??*  hahahhahaha... esok kalau sempat aku kasik kepochi.. )

^_^

** mintak-mintak lah dapat balik awal arini.. **

2 comments:

  1. oooiittttt... anak saye laaa!!! hahahahaha
    Barang Lama tapi Baik Punya!

    ReplyDelete
  2. ko ni mard...
    sebut "barang...barang..." tu mcm illegal plk...
    risau aku tkot org slh tafsir....
    hahahahahah....
    semoga ko berpuas hati la dgn 'barang' tu....
    jgn ngidam2 lg dh...
    hahahahah....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...