01 October 2012

LEBIH DAN KURANG




Heiiyooo....
Hmmm... sebenarnye tak tau nak update ape..
Tapi sebab dah janji pada diri sendiri untuk kembali rajin..
Taip jugaklah walaupun jap jap termenung.. berpikir ape nak taip..
Tak tau nak tulis citer yang mana satu.. haaaiiihhh....

Sekarang ni, aku tengah membaca novel..
Tajuk 'Calon Jodoh Untuk Adik' tulisan Ariela Sahimi..
Awwww... tergeliat lidah nak sebut Ariela.. sebab selalu panggil Ala je..
sebenarnye aku ngan penulis tu kawan sekelas time Dip ritu..
Bangga kembang-kembang aku bila kawan aku pemes..
Tempias pemes itu terpelanting kena kat aku walaupun....... haha..
Eh.. aku peminat dia yeh... walaupun dia kawan sepermainan,
tapi sekarang aku selalu ngaku aku peminat dia.. sebab citer dia semua best!!
Semua novel dia aku beli.. pastu sentap sendiri bila kat ruang 'dedikasi'..
takde nama aku.. ade nama kawan kitorang lagi sorang tu.. *dasaaarrrr*
Patutlah aku tak ditakdirkan pemes... kalo tak, harus satu dunia tau aku riak..
kah kah kah kah kah kah kah...

ok. dah cukup gelak. tak baik gelak banyak, nanti ilmu keluar.

Hmmmm.... lagi ape yeh yang aku buat sekarang.......
Ohhh... aku dah tergolong dalam fenomena citer Adam & Hawa kat Astro tu..
gila ko tak mengolongkan diri...... citer Aisya Sofea tuuu.... atau lebih tepat..
Ade Heireeenn Hazizzz tuuuuuu........ tersenyum-senyum aku tengok citer AH...
ni la satu-satu citer adaptasi novel yang bagi aku feeling sama macam dalam novel..
korang tau lah.. orang yang suka baca novel ni kan kuat berangan..
feeling feeling masuk dalam citer tu..
Bila watak tu nangis, ko pun nangis.. Bila watak tu sedih duka lara, ko pun monyok..
Bila watak tu remuk redam, ko plak merempan tak tentu pasal hempuk2 novel tu..
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................ giler punye penghayatan.. (aptb!)

Sekarang ni urusan pembelian rumah dah selesai....
Alhamdulillah.. Syukur Ya Allah atas rezeki ini..
Semoga rezeki ini adalah rezeki yang diberkati.. ^_^

So, sekarang tengah proses make over rumah...
Takdelah beria pun.. bajet yang sedia ada je..
Jadi buat yang penting.. dan yang paling penting ialah wat pemegang tangga..
9 bulan dok umah ni takde pemegang tangga..
Aku suka sebenarnya.. nampak modern..
Tapi dah ada anak kecik ni memang tak boleh la...
Bahaya.....
Lagi satu ialah cat rumah..
Aku memang nak sangat tukar cat rumah..
Cat sekarang bukan citarasa kitorang somi isteri..
Putihkan dulu pun takpe lah.. asalkan bukan warna sekarang.. huhu...

Slow-slow bikin...
Sekarang ni tiap kali tengok benda baru yang ada kat umah ni..
Aku selalu bersyukur.. tak putus cakap Alhamdulillah..
sebab memang tak sangka mampu milik semua ni...
Berbulan bulan dok umah dengan barang asas dan sedia ada je..
Sekarang ni baru la dapat merasa sikit sikit
Itu pun blum complete.. rasanya lambat lagi nak compelete..
Pakai dulu yang mana ada...
Yang penting cat dulu... barang kemudian..
Warna rumah cantik.. yang lain lain pun naik seri.. gitu... =D

Nak letak gambar sakinah.. tapi cabel ntah mane ntah...
Hilang begitu saja... sekarang ni aku tengah giler Instagram..
Abeh sume artis aku follow... hahahaha...

ok lah..
tata.
nak sambung baca novel.
nak sambung belek tab.. (ehh.. ehh..)

tataaaa.......



.


1 comment:

  1. huiyoooooo... taruk laaaa gambar cat rumah nnt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...