17 April 2012

NUR SAKINAH's BABY STEPS . . . .



Assalamualaikum....

Halluuuuu............ semangat ni hari ni.. banyak benda nak citer tapi tak tau nak up yang mana satu dulu.. sebab lamaaaaaaaaaaaaaaaa giler peram citer... huhuhuhu....

Ok.. macam ni... plan asal nak update pasal sakinah yang skip the baby step tu... sekali..... malam tadi terjadi keajaiban yang menjadi punca aku kompius ni.. huahahhahahaha... huuurrrmmmmmmmm...... cemane yeh.... huuuuuuuiiiiiiiiihhhhhhhhh.... cemane niiii............ ok ok.... aku update yang latest dulu la... ehhhh... tetiba pening la......


jap yeh.....


benti jap....


nak gi tenangkan pikiran ngan cari gambo jap...





(ok dah tau nak wat cemane... kita tengok gambo yeeehhh... tengok lek lok.. penat korek folder ni... hew hew hew..)



22.07.2012

Nur Sakinah Binti Mohd Zaki selamat dilahirkan secara normal di PPUKM


01.08.2011

sakinah selamat dicukurkan


15.11.2011

sakinah demam



 22.11.2011

sakinah boleh meniarap
yeayy!!!


sejak tu
sakinah just boleh bergolek-golek je untuk bergerak

nak main pun setempat je


walaupun dah 'ajar' dengan suruh amik barang di depan..
tapi sakinah still terbatas pergerakan dia... 



termenung member dok pikir.. cemaneeee la nak bergerak ni....

>_<


25.02.2012

bila didirikan... kaki tegap..


01.03.2012

alhamdulillah...
sakinah dah boleh mara ke depan


02.03.2012

ade jugak try angkat badan.. nak merangkak..
tapi tidak bergerak...


08.03.2012

mencuba jugak lagi...


11.03.2012

ewaaahhh..... ade hati nak duduk


sila berlatih merangkak lagi...


12.03.2012

oiihhhh.... angkat muntot plak...
muahahahhahah.... klaka... sian pun ade...
kita tau.. dia nak merangkak.. tapi blum dapat step..
tu yang jadi macam ni..
sampai mak bapak dok beria merangkak siap tunjuk step cemane nak gerakkan kaki sebab nak tunjuk kat anak cara merangkak... tapi si anak......... tak bergerak jugak............


13.03.2012

yang bergerak adalah otak dia untuk 'tolong' ibu & ayah 'mengemas' !!!


mencapai dan menyusun ape yang ada...


sambil try lagi kuatkan lutut nak atur step untuk merangkak


ehhh... ehhh.... terpeleot sudahhhh...


24.03.2012

hamvoooiiii.......!!!!
tu dia naik sendiri okehhh... siap muka bangga lagi..
tapi kaki gigil nak balance badan.. hahahha..!!


tak ingat tarikh sebenar
(yang ni gambar latest)

boleh berdiri sudahhh....
ni tempat faveret sakinah... meja makan.
pantang lepa je mesti laju2 dia mara, paut meja, bangun, tepuk2 meja, capai cawan dan ape saja yang ade atas meja....   +___+



dalam tempoh macam ni.. orang selalu tanya.. anak dah boleh ape?
dan aku akan jawab.. dah berdiri dah...
TAPI BELUM DUDUK, BELUM MERANGKAK

=______='



28.03.2012

sakinah dah tak berlatih merangkak..


29.03.2012

tapi asyik laaaa.... nak duduk...

tulang belakang tak kuat lagi..
so, ginilah keadaan dia.. bila kita baringkan balik.. lajuu2 dia duduk balik..
muahahhahahahha.... hai la anak... sudahnya.. ibu nengok je la sambil tadah tangan kat kiri kanan belakang get ready sambut sakinah tergolek..


08.04.2012

sakinah demam lagi.. + selesema + batuk teruk


kalini teruk sket dari dulu..
(cerita penuh, next entry yeh)

sampai kena amik nebulation


13.04.2012

rupanya sakinah nak boleh duduk
yeaaaayyy!!!!
alhamdulillah......
demam nak pandai kata orang..


15.04.2012

jugak boleh berdiri lepas tangan sambil tersenyum vangga..
(siri kevanggan tu other entry k..)



kikikikikiki.... hamek ko, semua pun nak next entry.. hahah.. maap la ye.. awal2 tadi kan ade cakap yang sebab musababnye kan.. agagagagaa....


ok. sambung balik citer..



hoooiiiiihhhhhh...... anak dah dapat berdiri vangga.. mak pak dia lagi va va vaaangggaaaa vangaaatt!!!

>_<

syukur Ya Allah...



dan ade lagi satu kesyukuruan di sini...



semalam

16.04.2012


tengah goreng bihun nak makan malam


tetiba



ayah sakinah : ehhh ayang.. sakinah dah bleh merangkak laa...
ibu sakinah kat dapur menyahut : memang dia boleh.. tapi 2 3 langkah pastu jatuh balik..
ayah sakinah : takkk... kalini lamaaaa...
ibu sakinah pun gi la depan nak nengok anaknye merangkak..

ibu sakinah : tak puuunnnn
ayah sakinah : aduuuhhh sakinahhh.. cepat la merangkak.. ibu nak tengok..

sambil ayah pun buat gaya merangkak dengan harapan anaknya mengikut..
sakinah pandaaanggg je ayah dia sambil tersengih-sengih..
muahahhahahahhahahahha...
pandai ko permainkan perasaan ayah ko ye anak... hak hak hak..

ibu sakinah pun gi sambung masak kat dapur

dan lepas tu memang sakinah BOLEH MERANGKAK dahhh.......

ALHAMDULILLAH sekali lagi.....

tetiba je dia merangkak sambil tersengih-sengih.. kalini lagi jauh pergerakan..

ibu ngan ayah pun terkejut terkaku terkedu tengok anaknye merangkak..

sampai tak sanggup nak benti tengok jap walaupun nak gi amik camera..

huahuahuahuahuahua...





takde gambo tapi rase tak aci je.. macam tak complete je entry ni kan...


belek2 folder...




jumpa gambo ni..
















omak kau!!!
tertukar jantina plak..
miahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahhaha....
kira ginilah cara sakinah merangkak..
tapi lagi comel la dari abg ilham kaaaannnnnnnn..
lalallalalallala ~




KENAPA AKU EXCITED BILA SAKINAH BOLEH MERANGKAK?


sebab


step sepatutnya macam ni



meniarap >> mara >> merangkak >> duduk >> berdiri >> berjalan


tapi sakinah pulak macam ni


meniarap >> mara >> berdiri >> duduk >> merangkak >> (berjalan blom lagi)


aku ingat memang dia skip merangkak.. dah la terus berdiri.. tak duduk dulu...
rupenye...... patah balik.. mimimimimimi... (dah taktau nak gelak cemane)



ok la... alhamdulillah.. siap citer ni..
lega
selesai utang
tak sakit pale dah nak pikir nak reka entry cemane
hahhahaha
terok btol
eh. memang aku terok sekarang
sebab virus M melanda
eh... citer pasal sakinah tumbuh gigi tak masuk dalam ni kan?
huhu...
korang gi baca entry berkaitan je la kat SINI...


tata ~



eeehhhh.... cop! cop!
(EDITED)


alang-alang kan...


harini 17 april 2012 kan..


ehem.


harini birthday ayahku tersayang mucuk garang tapi baik tauuu....


so, Happy Birthday ke 57 tahun ayah...


we always love you forever..


semoga ayah selalu sihat dan sentiasa di bawah lindungan Allah s.w.t dunia & akhirat


nak tengok ayah kita tak??


tengok SINI






.

1 comment:

  1. Sakinah2x.... nanti merangkak depan pak chaq yea....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...