22 November 2011

SELALUNYE . . . .


Selalu pepagi dalam kul 6.30pg - 7.00pg (time nak anta gi umah bb sitter) Sakinah adalah mamai dan akan tido 'sopan' macam  ni..


lenaaaaa..... bunyi ape pun tak heran... yang penting zzzzZZzzzz.....





***********************




selalu dia memang akan tergolek-golek sebab nak pulun nak meniarap... tapi tak lepas.. mesti setengah jalan je.. macam ni...

1st trial


tak lepas. telentang balik.. hahha!


pastu pandang kita.. sengih-sengih nampak gusi..
grrrrr.... kunyah pipi tu krang!


bila dibiarkan.. tau-tau je dah lepas ke tikar.. huahahha.. sukati ko lah nakkk...


*************************

selalunye macam tadi tu la kan sepanjang dia umo 3 bulan...

tapi

pagi tadi

6.30pagi

time ibu ngan ayah nak siap-siap gi keje

sakinah adalah super cergas!!

tersengih-sengih je golek kiri kanan

aku ni dok perati dari jauh je sambil lalu ke hulu ke hilir nak bersiap gi keje kan...


tetiba





eeehhhhh.....




sekali pusing je!


laju-laju aku panggil en.sOmi
*tanak terlepas moment penting


ape lagi... bersorak la kitorang bagi semangat..
"kuat sakinah... kuat.. kuat.. pusing sikit lagi.."



yang sakinah terhangguk-hangguk kepala dia..
nak balance antara badan + kepala untuk tarik keluar tangan kanan yang tersepit

 
sambil usaha.. sambil dia tersengih tengok ibu ngan ayah dia yang dok tepuk-tepuk tangan bagi semangat.. try tarik tangan sekali.. angkat kepala sengih sekali.. try tarik tangan lagi.. sengih lagi.. eeiiiissshhhh.... geram aku.. sengih-sengih plak... ciOm karang!! hahahha... #overmakkau




 dan akhirnya BERJAYA !!!
yeaaaayyyyy.........


bila kitorang yeay.. dia laju je angkat kepala.. sengih-sengih sampai meleleh-leleh air liur.. hahaha.. suke sangat la tu... muka bangga je....... hahahhahaha...



lepas tu aku terus tukarkan diapers dia.. memang pagi-pagi sebelum gi anta umah bb sitter aku akan pastikan pakai diapers baru.. mane la tahu kat umah bb sitter sakinah terus tido.. so, takde la lame sangat diapers tu basah kan.. huhu...


dalam pada tukar diapers tu, punyelah sakinah gelisah.. kiri.. kanan.. kiri.. kanan.. aku ingatkan dia lapo.. tapi pelik gak sebab tadi baru je lepas BF kan dia.. haihhh... omak ni ha tak paham.. rupenyeeerrr....



dia dok pulun nak meniarap lagi. hahha!

sampai tertonggeng-tonggeng nak kasi lepas tangan..

 
tak sempat nak pakaikan stokin lagi dah kelam kabut nak berpusing


chaiyok!

gerak sikit.. pandang kita.. gerak sikit.. pandang kita.. sengih-sengih.. hahaha.. lawak pun ade.. nampak sangat dia macam rase diri hebat sebab dapat meniarap..



ni macam try gunakan kekuatan kepala dan muka nak tahan untuk keluarkan tangan.. hahah... sebagai ibu.. memanglah aku kesian tengok dia.. terkial-kial.. tapi aku ingat pesan orang tua, time macam ni jangan ditolong.. biar je dia usaha sendiri.. kita just perhati je.. bagi guide.. agak-agak dia boleh dan tak menyakitkan dia... ok la.. bagi semangat... bila dah nangis sebab letih baru la kita angkat... biar dia usaha sendiri.. begitu...


tengok tu... sengih je...

sikit sikit tangan dia berjaya dikeluarkan..

 
 see.... boleh kaaannn....

hasil usaha sendiri... sakinah pun macam seronok je bila berjaya.. >_<




bila dah lepas.. rehat jap.. mata tetap tak lepas pandang kita..
agaknye kalaulah dia boleh cakap, ape lah dia nak bagitau yehh...
mungkin dia nak kata pujian semangat kot.... hihihi...

eehh... tapi kitorang memang tak berhenti kasi kata semangat tau...

asyik la 'good sakinah.. good..' 'bagus anak ibu...' 'ok.. tarik tangan tu..kuat..kuat.. angkat lagi..'
haaaa... begitu... sebab tu dia tersengih sengih je kot... hahha...


 
 keletihan


syabas anak ibu!




 

harini 22.11.2011 sakinah cukup 4 bulan.. ni aku tengah karang entri sakinah 4 bulan la ni... tapi for now masuk draf dulu.. minggu depan baru publish sebab nak tunggu lepas checkup 4 bulan.. baru dapat tahu berat ngan tinggi dia.. tunggu yehh...



.

2 comments:

  1. pandai sakinah.....

    ReplyDelete
  2. aH CUUUNNNYAA.. WA, ADA GAMBAR TAK LEH VIEW LAAA

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...